U Beču prikazan film ''Pucanj u dušu''

pucanjudusubecDana 13.05.2017. godine IMPULS MEDIA je upriličila promociju dokumentarnog filma "Pucanj u dušu" u produkciji Exit Media koja je održana u Bošnjačkom kulturnom centru u saradnji sa Bosanskim akademskim udruženjem i Bošnjačkom nacionalnom fondacijom.

Film "Pucanj u dušu" sadrži potresne ispovijesti zlostavljanih žena, terekonstrukcije istinitih događaja i predstavlja samo mali dio istine o tragediji žena i muškaraca koji su prošli kroz najgore torture i poniženja samo zato što su se zvali drugačije i što su pripadali drugom narodu.

Gosti večeri su bili Munira Subašić, predsjednica Pokreta „Majke enklave Srebrenica i Žepa“ i Murat Tahirović, predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida. Oboje su istakli važnost stalnog podsjećanja na počinjene zločine u prethodnoj agresiji na BiH i naglasili da bi Bošnjacima mogao prijetiti novi pokolj ukoliko se potisnu u zaborav stradanja i počinjeni ratni zločini iz prošlog rata.

Na promociji su među ostalih bili prisutni i predstavnici nekoliko Bečkih udruženja koji su ostali vidno potrešeni nakon završetka filma i iskazali svoju podršku radu udruženja koja neumorno rade na buđenju svijesti o ratnim stradanjima  i dokumentovanju ratnih zločina. Nakon zvaničnog programa prisutni su imali priliku da obave pojedinačne razgovore sa gostima iz BiH i saznaju malo više od njihovom radu.

(Exitmediafilm.com)