Kratki film: ''KURBANI 2012 - Olakšajte sebi, pomozite drugima''

Humanitarna organizacija ˝DIRHEM˝ je u proteklim godinama bila pokretač i realizator mnogih humanih aktivnosti i akcija. Tragom toga H.O. Dirhem koristi prigodne situacije i prilike u kojima se pomoć potrebnima može lakše i efikasnije prikupiti i dostaviti potrebnim ljudima.  Jedna od tavkih situacija sigurno je i kurban –bajram, kada se veće količine mesa mogu prikupiti i uručiti ugroženim kategorijama.

Ove godine H.O. Dirhem je odlučila pokrenuti projekat ''Olakšajte sebi, pomozite drugima - KURBANI 2012'', kroz kojeg nudimo kompletan aranžman; od nabavke i klanja kurbana, do podjele kurbanskog mesa najugroženijim kategorijama stanovništva u Bosni i Hercegovini.

Kao i proteklih godina, svakome onom ko putem naše humanitarne organizacije odluči realizirati svoj kurban, ostavili smo mogućnost da preuzme meso svoga kurbana u cjelosti ili željeni dio (na području BiH), ili da sve meso stavi na raspolanje našoj organizaciji tj., za potrebe ugroženih, ustanova koje prehranjuju stanovništvo, (javne kuhinje, starački domovi, domovi brige o djeci bez roditelja, i sl.)

Uplatom kurbana kod H.O. ˝Dirhem˝ olakšavate sebi posao oko nabavke kurbana, ali i direktno pružate pomoć ugroženim kategorijama, te osiguravate da vrijedna prehrambena namirnica kao što je meso bude dostupna i njima.

Sa humanitarnom organizacijom DIRHEM olakšajte sebi, ali ujedno pomozite i drugima...

Uplate možete izvršiti najkasnije do 22.10.2012. god. na žiro račun sa naznakom ''uplata za kurban''

Cijena jednog kurbana iznosi 150 eura.

 

Uplata iz vana
Korisnik/Beneficiary Customer: Benić Dževad, Husimovci, Sanski Most, Bosna i Hercegovina
Račun: 40389906101
Banka korisnika/Account with institution: UniCredit Bank dd
Kardinala Stepinca bb, Mostar
SWIFT: UNCRBA22
IBAN: BA39 3385 4028 2965 4605

Uplate iz BiH:

UniCredit Bank BH
Benić Dževad
No. Acc.:40389906000 (uplate u KM)

 

Napomena: Oni koji planiraju preuzeti svoj kurban ili jedan njegov dio trebaju nas o tome obavijestiti, ostaviti svoj kontakt i adresu,  putem e-maila: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na tel: 062 874 556, a sve ostale kurbane tretirat ćemo kao donirane u svrhu pomoći siromašnima i odgovarajućim institucijama.

(Dirhem.org)