U Domu Armije u Bihaću prikazan film “Nana Fata – bosanska heroina“ (FOTO)

1U prepunoj sali bihaćkog Doma Armije sinoć je održana svečana promocija dokumentarnog filma autora Enesa Hotića "Nana Fata - bosanska heroina". Prikazivanju filma prethodila su obraćanja pred. Saveza bošnjačkih nevladinih organizacija Mirsada Spahića i autora filma Enesa Hotića.

Predstavnici Vlade USK-a i brojne zvanice iz političkog i kulturnog života Bihaća, kao i veliki broj univerzitetskih radnika i studenata su svojim prisustvom ukazali na neprolaznost aktuelnosti priče o sizifovskoj borbi nane Fate i čekanja da se nelegalno izgrađeni objekat izmjesti iz njenog dvorišta.

Autor filma, Enes Hotić, ovim uratkom je podsjetio na važnost kulture sjećanja, ali i na činjenicu da skoro tri decenije od najvećeg stradanja jednog naroda u ovom dijelu Europe i svijeta, ideologija zločina nije sasvim pobijeđena.

Organizatori događaja bili su Medžlis IZ Bihać, Islamski pedagoški fakultet, Savez bošnjačkih NVO te Udruženje Život. DVD izdanje filma "Nana Fata - bosanska heroina" dostupno je u maloprodaji po promotivnoj cijeni od 10KM, a sav prihod bit će usmjeren za podržavanje rada Saveza bošnjačkih nevladinih organizacija.

Film je rađen u produkciji Exit Media, dok je nosilac projekta izrade filma Savez bošnjačkih nevladinih organizacija.

bwd  Set 1/2  fwd