U prepunoj sali kina u Sanskom Mostu održana premijera filma Enesa Hotića “Bol moje tišine” (VIDEO/FOTO)

Sinoć je u prepunoj sali kina “Sana” održana premijera filma Enesa Hotića “Bol moje tišine”.20180223 193918

Pretpremijera je, podsjećamo, održana u jutarnjim satima u “Swankyu”, a svečana premijera svakako je događaj koji će Sanski Most dugo pamtiti. Sala kina “Sana” bila je ispunjena do posljednjeg mjesta pa su naknadno unosene stolice za brojne zvanice i posjetioce.

Premijeri je, pored autora filma, prisustvovala i kompletna glumačka ekipa, prosvjetni radnici, direktori javnih ustanova, predstavnici nevladinog sektora, kao i vlasti općinskog nivoa te roditelji i djeca našeg grada.

Iako sam film traje 17 minuta, uvodne govore su održali  Meho Batic, direktor škole u kojoj je sniman film, općinski načelnik Faris Hasanbegovic, pred. Saveza BNO Mirsad ef. Spahić i autor Enes Hotić, a posebno oduševljenje prisutnih izavalo je obraćanje najmlađih glumaca Hamze, Enisa, Emine i Sare.

Nakon premijere je uslijedio after- party, a ekipa filma “Bol moje tišine” već u srijedu putuje na sarajevsku premijeru, nakon čega će uslijediti i bihaćka, kao i promocija filma na Islamskom univerzitetu u Roterdamu (Holandija), a u okviru gostujućeg predavanja Dijane Sulejmanović, psihologinje OŠ “Mahala” i saradnice bihaćkog Univerziteta.

Nakon sto se “Bol moje tišine” prikaže u navedenim gradovima, ekipa će posjetiti osnovne i srednje škole u našem gradu i prikazati film učenicima i nastavnicima.

Posebnu pohvalu sinoć je dobio i portal www.inmedia.ba, medijski sponzor ovog filma.

(Inmedia.ba)