U Sanskom Mostu održana premijera filma „Pucanj u dušu“ (FOTO)

Sinoć je u prepunoj sali Starog hotela u Sanskom Mostu održana premijera dokumentarno-igranog filma „Pucanj u dušu“. Radi se o djelu iz produkcije multimedijalnog servisa Exit media, a koje otvara i problematizira tematiku silovanja i drugih oblika seksualnog nasilja u ratu. Organizatori premijere su bili Medžlis IZ Sanski Most, udruženja „OKC Atis“ i „Akos Most“, te lokalni internet portal „In media“, a u saradnji sa Udruženjem žrtava i svjedoka genocida iz Sarajeva.

Na početku programa posjetiocima se ispred organizatora kratko obratio predsjednik udruženja „Akos Most“ prof. Mirsad ef. Spahić, da bi isto zatim učinili autor filma Enes Hotić i predstavnica Udruženja žrtava i svjedoka genocida Sanita Bilanović.

Tokom gledanja ovog potresnog filma mnogi nisu mogli sakriti plač i bolne uzdahe. Među publikom su dominirali mladi, kao i pripadnice nježnijeg spola. Ovom događaju su takođe prisustvovale i mnoge zvanice iz javnog kulturnog, vjerskog i političkog života Sanskog Mosta.

Ovo je, nakon sarajevske, bila druga po redu premijera spomenutog filma. Ovo nesvakidašnje filmsko djelo zainteresirani će uskoro moći vidjeti i u mnogim drugim bosanskohercegovačkim gradovima, a o tome će biti blagovremeno obavješteni putem medija.

Nermin Spahić (Exitmediafilm.com)